Houtkachel

Sfeervol, gezellig, ontspannend… Het zijn allemaal woorden die bij de houtkachel passen. Maar wat veel mensen niet weten, is dat er dankzij een houtkachel ook flink bespaard kan worden op de energierekening. Als u op zoek bent naar een houtkachel, dan is het uiterst belangrijk dat u zich goed laat adviseren. En dat is precies wat De Kachelsmid Emmen doet, de specialist op het gebied van een houtkachel. Wij verkopen de allerbeste merken houtkachels, bijv. de Jacobus, maar verzorgen ook de installatie, het onderhoud en de eventuele reparatie.

Bekijk hier enkele voorbeelden van een houtkachel.

Houtkachel kopen

Bent u overtuigd dat een houtkachel iets voor u is? Neem dan contact op met De Kachelsmid Emmen voor een vrijblijvende afspraak bij u thuis. U kunt ons dan vertellen wat uw wensen zijn, maar wij zien ook meteen wat er in uw woning mogelijk is. Na het gesprek ontvangt u van ons een duidelijke offerte zodat u precies weet waar u aan toe bent. Gaat u akkoord met de offerte? Dan plannen we een nieuwe afspraak in voor de installatie van uw houtkachel.

Houtkachel installeren

Het is belangrijk dat een houtkachel wordt geplaatst door een vakman. U wilt er tenslotte zeker van zijn dat dit goed gebeurt en dat u de houtkachel na installatie veilig kunt gebruiken. De Kachelsmid Emmen heeft jarenlange ervaring en weet als geen ander hoe een houtkachel het beste geïnstalleerd kan worden. Bent u handig en wilt u zelf de houtkachel installeren? Laat ons u dan altijd eerst adviseren!

Houtkachel onderhouden

Een houtkachel moet goed onderhouden worden. Zo verlengt u de levensduur van uw houtkachel en kunt u er lang van genieten, maar onderhoud is ook belangrijk voor de veiligheid van uw houtkachel. De Kachelsmid Emmen is u ook op dit gebied graag van dienst.

Houtkachel repareren

Is uw houtkachel kapot? Neem dan contact op met De Kachelsmid Emmen. Als het mogelijk is, repareren wij de houtkachel meteen bij u thuis. Lukt dit niet, dan nemen wij de houtkachel mee naar onze eigen werkplaats. Vaak kunt u weer snel genieten van uw houtkachel.

Houtkachel met afgestemd vermogen

Een houtkachel moet goed branden. Daarom is het van belang dat het vermogen van de houtkachel is afgestemd op de ruimte die verwarmd moet worden. Een kachel met een te groot vermogen zal al snel worden getemperd, waardoor een onvolledige verbranding optreed, met alle nadelige gevolgen vandien. Een kachel met een te laag vermogen zal u niet van genoeg warmte voorzien en zal vaak op de top van zijn kunnen moeten presteren waardoor onnodige slijtage kan ontstaan.

Vraag altijd vakkundig advies bij ons en koop niet  ‘zomaar’ een houtkachel.

Rookkanaal

Om te stoken op hout is een rookkanaal of schoorsteen noodzakelijk.
Geen rookkanaal of schoorsteen aanwezig? Geen probleem. Onze dubbelwandige rvs rookkanalen kunnen eenvoudig in uw woning worden gemonteerd…lees meer over rookkanalen.

Meer informatie over een houtkachel?

Heeft u vragen over onze houtkachels of wilt u een vrijblijvende afspraak maken? Vul dan ons contactformulier in. U kunt ons ook bellen via 0591-230004