Rookkanalen

Rookkanalen:

Rookkanalen zijn er in verschillende soorten en maten. Een rookkanaal voor een houtkachel verschilt van een rookkanaal voor een gesloten gashaard of kachel. Diameters van rookkanalen kunnen verschillen per toestel. Hoe groter het vermogen van uw haard of kachel hoe groter de diameter van uw rookkanaal moet zijn. Natuurlijk moet een rookkanaal brandveilig zijn. De keus voor een rookkanaal is dus maatwerk.

De Kachelsmid-Emmen in Drenthe geeft u graag advies. 
Mail: info@dekachelsmid-emmen.nl

 of mobiel: 0591-230004, b.g.g. 06-18151316

Onderhoud rookkanalen:

 Schoorstenen en dubbelwandige rookkanalen hebben minstens een keer per jaar onderhoud nodig. Dit moet deskundig gebeuren. Neem voor een afspraak contact op met ons

 

   

Schoorsteen renovatie

Schoorsteen renovatie van uw bestaande schoorsteen.
Laat u informeren over de voordelen van flexibele voeringen.

Rookkanalen kunnen worden onderverdeeld naar toepassing:

•  Houttoestellen                                        
• Gastoestellen met open verbranding        
• Gastoestellen met gesloten verbranding  

Rookkanalen voor hout toestellen:

 Rookkanalen voor houtkachels of haarden worden opgebouwd uit dubbelwandige roestvrijstalen elementen, deze zijn geïsoleerd. Deze elementen zijn verkrijgbaar in verschillende diameters. De Kachelsmid-Emmen in Drenthe verkoopt dubbelwandige rvs elementen van het merk STB.

Indien u een gemetseld rookkanaal heeft kan deze worden voorzien van een flexibele rvs voering. Ook gemetselde rookkanalen die worden afgekeurd, omdat ze niet meer voldoen, kunnen in de meeste gevallen weer worden gebruikt. Ze worden dan voorzien van een flexibele voering.

Rookkanalen gas gesloten verbranding

Gaskachels en gashaarden met een gesloten verbrandingssysteem dienen te worden voorzien van een zogenaamd concentrisch rookkanaal. Dit rookkanaal voorziet de gaskachel of gashaard van een rookgasafvoer én luchttoevoer. Het grote voordeel van een concentrische rookgasafvoer is dat deze door de gevel naar buiten kan. Concentrische rookkanalen dienen brandvrij omtimmerd te worden.

Rookkanalen gas open verbranding

  Gashaarden en gaskachels met een open verbrandingssysteem zijn schoorsteengebonden. Deze toestellen moeten dus worden aangesloten op een volwaardig rookkanaal, dat boven de nok van uw woning uit komt. Indien u reeds beschikt over een gemetseld rookkanaal volstaat een flexibele rvs voering. Ook bestaat de mogelijkheid om een dubbelwandig aluminium rookkanaal te plaatsen. De luchtlaag tussen de wanden isoleert. Ook deze kanalen dienen brandvrij omtimmerd te worden en kunnen niet worden gebruikt voor het afvoeren van rookgassen van houttoestellen.

Rookkanaal:

 

 

 

 

STB