Speksteenkachel

Als u wilt besparen op uw energiekosten, dan is de plaatsing van een kachel voor u een aanrader. Vooral de speksteenkachel kan een besparing tot wel vijftig procent van uw gasrekening opleveren. De speksteenkachel heeft bovendien een natuurlijk uitstraling die ongetwijfeld past bij de inrichting van uw huis.

Bekijk hier enkele voorbeelden van een speksteenkachel.

Wat is een speksteenkachel?

Een speksteenkachel bestaat uit speksteen. Dit is een stollingssteen die in de aardkorst is ontstaan. Speksteen wordt ook wel zeepsteen genoemd. Dit is omdat de steen zacht is en aanvoelt als zeep. De officiële naam van speksteen is steatiet. Speksteen wordt veel gebruikt bij het maken van kachels omdat de steen warmte goed absorbeert, vasthoudt en uitstraalt. Een speksteenkachel is hierdoor zuinig en verbruikt minder hout dan andere kachels.

Speksteenkachel; voordelen

Het allerbelangrijkste voordeel van de speksteenkachel is dat deze dankzij de massa veel warmte produceert in een korte tijd. Bovendien wordt deze warmte ook langdurig vastgehouden. U hoeft slechts een paar uur (maximaal 4) per dag te stoken en daarna kunt u tot wel 16 uur genieten van een warm huis. Doordat de speksteenkachel lang nagloeit, is het vuur aanmaken de volgende dag eenvoudig. Een speksteenkachel is massief, hierdoor zijn de temperaturen vele malen hoger dan in een ‘normale’ hout-, gas- of kolenkachel. Dankzij deze hoge temperaturen blijven de ramen van de speksteenkachel schoon en heeft u zicht op het vuur.
Een speksteenkachel is bijzonder veilig. De kans op een schoorsteenbrand of een CO-vergiftiging is bijna onmogelijk. Ook worden de wanden van de speksteenkachel niet heet en kunnen u en uw (klein)kinderen hierdoor de handen niet verbranden als de kachel per ongeluk wordt aangeraakt. Let op: het glas van de speksteenkachel wordt wel warm!

Speksteenkachels: merken

Er zijn verschillende merken speksteenkachels. U wilt natuurlijk weten welke speksteenkachel het beste bij u én uw huis past. Maak daarom een vrijblijvende afspraak met De Kachelsmid Emmen. Wij komen graag bij u langs om uw wensen en de mogelijkheden te bespreken. Na deze afspraak maken wij een offerte voor u op. Voor de plaatsing van de speksteenkachel plannen wij de werkzaamheden in overleg met u in.

Contact De Kachelsmid Emmen

Wilt u direct een afspraak maken of heeft u vragen over de speksteenkachel? Neem dan contact met ons op via 0591-230004, b.g.g. 06-18151316 U kunt ons ook een mail sturen: info@dekachelsmid-emmen.nl.