Rookkanaal

Wilt u een hout- of gaskachel laten plaatsen? Dan is een rookkanaal onmisbaar. Maar wat als er geen rookkanaal aanwezig is in uw woning? Of heeft uw huis wel een schoorsteen, maar wordt deze al tijden niet meer gebruikt? De Kachelsmid Emmen is u graag van dienst. U kunt ons inschakelen voor de aanschaf van een rookkanaal, maar ook voor het onderhoud en de eventuele reparatie. Als eerste krijgt u van ons altijd een uitgebreid advies. Welk rookkanaal geschikt is, hangt namelijk af van de kachel. Daarnaast heeft het vermogen van de kachel of haard invloed op de diameter van het rookkanaal.

Verschillende rookkanalen

Er zijn verschillende soorten rookkanalen: rookkanalen voor houttoestellen, voor gastoestellen met open verbranding én voor gastoestellen met gesloten verbranding.

Rookkanaal voor houttoestellen

Een rookkanaal voor houtkachels of haarden bestaat uit dubbelwandige elementen. Deze zijn gemaakt van roestvrijstaal en zijn goed geïsoleerd. De elementen zijn in verschillende diameters verkrijgbaar. De Kachelsmid Emmen verkoop rookkanalen voor houttoestellen van het merk STB.

Rookkanaal voor gastoestellen met open verbranding

Heeft u een gaskachel of – haard met een open verbrandingssysteem? Dan moet deze op een schoorsteen aangesloten worden die boven de nok van uw huis uitkomt. Twijfelt u of uw schoorsteen hier geschikt voor is? De Kachelsmid Emmen controleert hem graag. Goed om te weten: de meeste schoorstenen zijn geschikt voor een gastoestel met open verbranding. Aan de hand van uw situatie kunnen wij bepalen of u een flexibele rvs uitvoering nodig heeft als rookkanaal of dat een dubbelwandig aluminium rookkanaal geschikter is.

Rookkanaal voor gaskachels- en haarden met een gesloten verbrandingssysteem

Wilt u een gaskachel of – haard, maar heeft u geen schoorsteen? Kies dan voor een exemplaar met een gesloten verbrandingssysteem. Bij deze kachels en haarden wordt gebruik gemaakt van een concentrisch rookkanaal. Dit is een rookkanaal die de kachel of haard voorziet van rookgasafvoer én luchttoevoer. Dit rookkanaal kan door de gevel naar buiten geplaatst worden.

Onderhoud van rookkanaal

Goed onderhoud van het rookkanaal is uiterst belangrijk. De Kachelsmid Emmen adviseert u om uw rookkanaal minimaal één keer per jaar deskundig te laten schoonmaken door De kachelsmid Emmen. Lees ook het belang van het schoorsteen vegen
U kunt ons bereiken via ons vaste nummer 0591-230004 of via het contactformulier