Open haard

Open haard Sfeervol en lekker warm. Dat is een open haard. Wilt u weten of uw huis geschikt is voor een open haard? Laat u dan adviseren door De Kachelsmid Emmen. Wij werken voornamelijk in de provincies Drenthe, Groningen, Friesland en Overijssel.

Functie open haard

Vroeger was een open haard vooral functioneel. Het was een belangrijke warmtebron in een huis. Toen de centrale verwarming eenmaal een feit was, nam het aantal open haarden af. Tegenwoordig komt daar gelukkig weer verandering in. De open haarden die vandaag de dag verkrijgbaar zijn, zien er mooi en modern uit. Veel mensen kiezen weer voor een open haard omdat deze gezelligheid uitstraalt en omdat ze genieten van de warmte die de open haard afgeeft.

Liftdeur haard

Een liftdeur haard is een open haard die u ook gesloten kunt gebruiken. Dit doet u door simpelweg de deur van de open haard te sluiten. Deze wordt vooral gebruikt door mensen die met de open haard geld willen besparen op hun energierekening.

Inbouw haard

Zoals de naam natuurlijk al duidelijk maakt, is een inbouw haard een open haard die bij u thuis wordt ingebouwd. Wilt u ‘s avonds genieten op de bank van een knapperend haardvuur? Dan kiest u voor een inbouw haard die u kunt stoken op hout. Er zijn ook inbouw haarden die op gas werken.

Voordelen van een open haard

Naast het feit dat een open haard bijzonder sfeervol is, kunt u door het gebruiken van een open haard ook kosten besparen op uw energierekening. Het is mogelijk om tot wel vijftig procent te besparen op de kosten Mooi meegenomen toch?

Open haard laten plaatsen

Bent u benieuwd of uw woning geschikt is voor een open haard? Maak dan een vrijblijvende afspraak met De Kachelsmid Emmen. Wij komen bij u thuis langs om uw wensen en de mogelijkheden te bespreken. Na onze komst maken wij een offerte. Gaat u hiermee akkoord, dan plannen wij het plaatsen van de open haard in. Een schoorsteen of een rookkanaal is noodzakelijk als u een open haard wilt laten plaatsen. Ook dit kunnen wij voor u realiseren.

Contact De Kachelsmid Emmen

Heeft u vragen over het plaatsen van een open haard of wilt u een vrijblijvende afspraak met ons maken? Neem dan contact op via 0591-230004 U kunt ons ook een mail sturen naar info@dekachelsmid-emmen.nl.