JAcobus 9 beton

De JAcobus 9 beton is nieuw in ons assortiment. Niet alleen heeft deze JAcobus kachel een uniek design, maar in zijn kunnen. De JAcobus 9 beton heeft een vermogen van maar liefst 9 kW. Hiermee kan deze houtkachel ruimtes verwarmen tot ongeveer 160 m3!

Optimale warmtegeleiding en opslag

De JAcobus 9 beton is zo ontworpen dat hij warmte maximaal geleid en opslaat. De houtkachel heeft een jasje van beton. Dat wil zeggen dat de kachel omhuld is door een laagje beton. Dit laagje wordt gegoten. Het voordeel hiervan is dat het beton maat- en kleurvast is én blijft. Het beton wordt wel bewerkt. Eerst wordt het gezandstraald en daarna gepolijst. Ook wordt deze laag gewaxt. Het beton is glad. Dit heeft een aantal voordelen. Denk hierbij aan dat het oppervlak onderhoudsvrij is. Daarnaast heeft vocht geen kans om binnen te dringen. Het beton zorgt ervoor dat de warmte geleidelijk en langer wordt afgegeven.

Urenlange genieten van de warmte

Deze speciale houtkachel zorgt ervoor dat u urenlang geniet van een behaaglijke warmte. Dit door het betonnen jasje. Als de kachel warm is, dan verspreidt deze de warmte via luchtstroom. De luchtstroom zorgt voor een uitstekende verdeling van de warmte. U kunt met een druk op de knop het vermogen van de JAcobus  9 beton regelen. De capaciteit kan van 5 tot maximaal 10 kW variëren. Op koude dagen houdt u eenvoudig ruimtes tot 160m3 warm.

JAcobus 9 beton is bijzonder

Het ontwerp van de JAcobus 9 beton is uniek. Deze houtkachel past in iedere interieur. En voldoet ook nog eens aan de strengste Europese eisen. Janco de Jong heeft in 2008 octrooi op het verbrandingssysteem verkregen. Dit zijn de eigenschappen van de JAcobus 9 beton:

  • Zeer hoog rendement : 80%
  • Zeer schone verbranding
  • CO uitstoot <800mg/Nm3
  • Lage uitstoot fijnstof <40mg/Nm3
  • Zeer gebruiksvriendelijk door 1-knopsbediening

Bekijk de lijntekening van de JAcobus 9 beton hier. 

Technische eigenschappen van de JAcobus 9 beton

Nominaal vermogen: 8,5 kW
Inzetbaar vermogen: 5 tot 10 kW
Capaciteit: 120-160 m3
Kleur: Donker antraciet
Materiaal brandkamer: Cortenstaal (3-8mm)
Materiaal mantel: Staal (2,5mm)
Rendement: 76,5%1) / 80,6%2) / 87,4%3)
CO emissie (bij 13% O2): 739 mg/Nm3 (0,06 ppm) 4)
Fijnstof emissie (bij 13% O2): 40 mg/Nm3 4)
Hout verbruik (bij nom. vermogen): 2,5 kg/uur 4)
Verbrandingslucht: Primair, secundair, tertiair
Schoon-ruit-systeem: Ja
"Zelf-sluitende" deur: Optioneel mogelijk
Convectiewarmte: Ja, zijkanten en achterkant (ca. 80%)
Stralingswarmte: Ja, voorzijde en bovenkant (ca. 20%)
Keurmerken: EN13240, Din+, BlmSchV stufe 2
Externe luchttoevoer: Ja (adaptorset nodig)
Gewicht: 130 kg
Garantie: Levenslang op staalwerk

1) Rendement volgens norm BImSchV, Stufe 2, dus bij zeer schone verbranding
2) Rendement volgens norm BImSchV, Stufe 1, dus bij schone verbranding
3) Rendement volgens de geldende actuele Nederlandse norm EN13240, dus toegelaten 'vervuilende' verbranding in Nederland.
4) volgens norm BImSchV, Stufe 2

Verschillende modellen

De beton kachels van JAcobus zijn leverbaar in drie modellen. De kleinste versie van de beton kachel is de JAcobus 6 beton. Het middelste model is de JAcobus 9 beton. De grootste in deze serie is de JAcobus 12 beton. De beton kachel is als boven- of achteruitvoer aan te sluiten door De Kachelsmid Emmen. Wilt u een vloerplaat of een bijpassend haardstel voor bij uw houtkachel? Uiteraard is dit mogelijk.

De Kachelsmid Emmen en de JAcobus 9 beton

Bij ons kunt u deze topper bestellen. Wij plaatsen de kachel bij u thuis. Maar ook voor het onderhoud van de JAcobus 9 beton kunt u bij ons terecht. Voor advies of vragen neem vrijblijvend contact op met De Kachelsmid Emmen via 0591-230004 of bij geen gehoor via 06-18151316. U kunt ons ook een mail sturen: info@dekachelsmid-emmen.nl.