Allesbrander

Heerlijk warm en sfeervol. Dat is een allesbrander. Steeds meer mensen kiezen voor een allesbrander thuis. En dat kunnen wij ons goed voorstellen. Maar wat is een allesbrander precies? Waar moet u rekening mee houden als u aan allesbrander wilt? En wat kost een allesbrander nou eigenlijk?

Met een allesbrander wordt een hout- of kolenkachel bedoeld

Allesbrander

Vaak worden verschillende kachels door elkaar gehaald. Met een allesbrander wordt een houtkachel of kolenkachel bedoeld. De naam allesbrander is niet helemaal juist en zelfs een tikkeltje misleidend te noemen. Dit omdat u niet alles kunt stoken in de kachel. Plastic of geverfd hout zijn voorbeelden die u niet in uw allesbrander kunt doen. Bij het stoken komen dan namelijk schadelijke stoffen vrij die slechts zijn voor het milieu, de kachel en uw gezondheid. Een echte allesbrander wordt alleen door afvalverwerkingsbedrijven gebruikt om afval te vernietigen. Als u een allesbrander aanschaft, moet u dus wel weten dat u de naam van de kachel niet al te letterlijk kunt nemen.

Allesbrander installeren

Het installeren van een allesbrander kunt u het beste door een specialist laten doen. De Kachelsmid Emmen is u daarbij graag van dienst. Wij komen eerst vrijblijvend bij u langs om u te voorzien van advies. Daarna maken wij een offerte op maat voor. Na akkoord plannen wij de werkzaamheden voor het plaatsen van de allesbrander bij u thuis. De allesbrander wordt geplaatst door vakbekwame installateurs.

Onderhoud en reparatie allesbrander

Natuurlijk wilt u zo lang mogelijk genieten van uw allesbrander. Dan is het belangrijk dat de allesbrander regelmatig wordt onderhouden. Het onderhoud kunt u ook laten doen door De Kachelsmid Emmen. Wij komen bij u thuis of nemen de allesbrander mee naar onze werkplaats voor het onderhoud. Is uw allesbrander kapot? Ook dan bent u bij ons aan het goede adres. Wij komen graag langs om te bekijken of de allesbrander te repareren is.

Wat stookt u in een allesbrander?

De Kachelsmid Emmen raadt u aan om alleen te stoken met kloofhout, kolen of briketten van zaagsel. Dit zijn verantwoorde brandstoffen voor een allesbrander. Kloofhout, kolen of zaagsel briketten zijn niet schadelijk voor uw gezondheid, kachel of het milieu. Met een allesbrander kunt u uw huis zo goed verwarmen.

Meer informatie over een allesbrander?

Heeft u vragen over een allesbrander of wilt u een afspraak met ons maken? Neem dan contact op met De Kachelsmid Emmen via 0591-230004
U kunt ook een mail sturen naar info@dekachelsmid-emmen.nl.